Bekijk de webversie

april 2024  

 
 

In deze nieuwsbrief:
'Creatief rouwen' helpt bij herstel en veerkracht · Ik creëerde ruimte voor mijn jonge dochter om te kunnen rouwen · Wat zeg je op de uitvaart van een overleden dierbare?

Creatief je verdriet uiten werkt helend

Verdriet zit soms heel diep in je verborgen. Bewust weggestopt, of omdat je niet weet hoe je ermee om moet gaan of hoe je het moet verwoorden. Uit onderzoek blijkt dat het op een creatieve manier uiten van je emoties helpt om je veerkracht te hervinden, ook al staat je hoofd daar helemaal niet naar. In het eerste artikel lees je daar alles over. 

 

Verder in deze nieuwsbrief: de dochter van Annemiek was te jong om te beseffen dat ze haar verdriet niet kwijt kon. Gelukkig kreeg ze daar op tijd de kans voor, door een alerte begeleider op het kinderdagverblijf en de juiste ondersteuning van haar moeder. 

 

En hoe vind je, temidden van je verdriet, de juiste woorden voor een waardige uitvaartspeech? Woorddienstbegeleider Cees Baan geeft je tips. 

 

Op Rouwinformatie.nl belichten we de verschillende kanten van rouw. Je vindt er steun, inspiratie en informatie voor jezelf, maar ook om een ander te helpen.

We willen dat dit voor iedereen gratis toegankelijk is, zonder reclames of abonnementskosten. Met een donatie help je ons mee om dit zo te houden.

 

Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar iemand die volgens jou wel een steuntje kan gebruiken!

 

Een hartelijke groet,

Ellen van Son-de Waard
Directeur Vereniging leven met dood

 

‘Creatief rouwen’ helpt bij herstel en veerkracht

Om creatief te zijn hoef je niet als een Rembrandt te kunnen schilderen. Creativiteit omvat veel meer dan enkel 'talent hebben'.

 

Zo kan het creatief uiten van je emoties je helpen bij rouw, bijvoorbeeld als je even geen woorden hebt, of wanneer je het moeilijk vindt om bij je emoties te komen.

 

Maar hoe word je creatief als je hoofd er niet naar staat en je ook vandaag liever even overslaat? 

Lees hoe je creatief kunt rouwen
 

 Toegankelijke rouwinformatie voor iedereen

De Vereniging leven met dood biedt je de artikelen in deze nieuwsbrief en op Rouwinformatie.nl kosteloos aan.

Als onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk vinden we dat goede, toegankelijke informatie over rouw en verlies voor iedereen in Nederland beschikbaar moet zijn. Een welkom steuntje in de rug, zonder advertenties en abonnementskosten.

 

Help je ons mee om Rouwinformatie.nl voor iedereen te maken?

Doneer
 
 

Ik creëerde ruimte voor mijn jonge dochter om te kunnen rouwen

Kort na het overlijden van haar vader verliest kunstenaar en schrijver Annemiek haar echtgenoot aan een hartstilstand.

 

"Er was één gedachte die heel sterk was: hier moet ik dwars doorheen anders kan ik er niet voor mijn dochtertje zijn. Eerst ga ik rouwen."

 

Maar toen het kinderdagverblijf waarschuwde dat haar dochter steeds baziger werd, ging er een alarmbel af. Als driejarige kon ze haar verdriet niet uiten. "De kunst is het verdriet passend voor haar te maken, zodat het een jas wordt die zij kan dragen".

Lees het verhaal van Annemiek
 

Rouwinformatie.nl in de media

We zijn erg trots op de media-aandacht die we krijgen rondom Rouwinformatie.nl. Dit bevestigt het belang van onze missie!
Hieronder vind je een kleine selectie:

Nieuwe website helpt bij omgaan met rouw

'Rouw nog niet hoog op politieke agenda'

 

Millie (46) verloor beide ouders op jonge leeftijd: 'rouwen was een ondergeschoven kindje'

De vijf fases van rouw: zijn die nog wel actueel?

De 9 mooiste – en eerlijkste – boeken over rouwen, dood en verlies

7 aangrijpende, emotionele en inspirerende documentaires over rouw

 

De juiste woorden vinden: wat zeg je op de uitvaart van een overleden dierbare?

Bij het overlijden van een dierbare zijn naasten vaak met stomheid geslagen. Woorden zijn dan moeilijk te vinden. Toch is iets zeggen over de overledene tijdens de uitvaart belangrijk, vindt Cees Baan, woorddienstbegeleider en podcast-host bij Vereniging leven met dood. 

 

In dit artikel geeft Cees praktische tips die je helpen  om een uniek en persoonlijk (levens)verhaal over je overleden dierbare te kunnen vertellen.

Lees hier de tips van Cees
 
 

Over de Vereniging leven met dood

Wil je meer weten over de Vereniging leven met dood, neem dan eens een kijkje op onze website. We hebben daar ook de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je altijd een e-mail sturen naar contact@vereniginglevenmetdood.nl. 

 
InstagramFacebookLinkedIn E-Mail

Je ontvangt deze e-mail omdat je lid bent van onze vereniging, of omdat je hebt aangegeven dat je onze nieuwsbrief wil ontvangen. De nieuwsbrief versturen we ongeveer 8 keer per jaar.

 

Wil je dat deze nieuwsbrief voortaan niet meer in je spambox terecht komt? Voeg ons dan als afzender toe aan je adresboek. 

 

Ondanks onze zorgvuldigheid kan het zijn dat je deze e-mail op een ongepast moment ontvangt. Als dat zo is, dan bieden we je hiervoor onze excuses aan.

Wil je geen mail meer van ons ontvangen? Meld je dan hier af.